Balul Copilariei Eterne

Balul Copilariei Eterne

In categoria handicapului locomotor se incadreaza mai multe diagnostice, din ce in ce mai intalnite in ultima perioada, cum ar fi:paralizie cerebrala, maladia Little, maladia Duchenne, retard neuromotor.

Copiii cu aceste diagnostice au de cele mai multe ori o inteligenta de nivel mediu, putand sa faca fata invatamantului public. Afectarea motorie este insotita in unele cazuri de mici tulburari de vorbire si coordonare, ceea ce face ca acesti copii sa depuna efort mai mare la scoala pentru a citi si scrie corect. Desi efortul lor este mare, problemele acestor copii apar atunci cand sunt respinsi, pentru ca imaginea lor, de copii in carucior, face ca lumea sa le puna eticheta de “handicapati”, inainte de a ajunge sa ii cunoasca.

Daca este afectata functia motorie (nu se pot deplasa independent) acesti copii au dezvoltate alte abilitati – pot desena, pot recita poezii, pot invata o meserie.

Terapia de recuperare presupune fizio si kinetoterapie, gimnastica medicala efectuate cu personal specializat si aparatura adecvata. O parte dintre acesti copii fac recuperare in centrele DGASPC Dolj, altii au iesit din programele de recuperare fara sa-si mai permita alte terapii.

Unii au scaune cu rotile si ghete ortopedice cumparate cu efort de catre familie, altii nu si-au permis acest lucru, situatie care a afectat si mai mult libertatea de miscare a acestor copii.

20% dintre copiii cu handicap au afectiuni locomotorii.

Eveniment organizat cu sprijinul Asociatiei “Dezvoltare si Psihoterapie  prin Actiune”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.