Asociația Dezvoltare și Psihoterapie prin Acțiune va înfiinţa un centru local de sprijin şi acţiune civică activ în domeniul protejării drepturilor femeilor şi a egalităţiide gen în judeţul Dolj
Proiectul Bătaia nu este ruptă din rai! este derulat de Asociația Dezvoltare și Psihoterapie prin Acțiune în parteneriat cu Norsk Moreno Institutt cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.
Scopul proiectului este de a asigura înființarea în comuna Predești, judeţul Dolj a unui centru local de sprijin și acţiune civică, care va fi activ în sfera protejării drepturilor femeilor, a egalității de gen, contribuind în mod concret la dezvoltarea pe plan local a unui mediu ONG implicat social, și totodată contribuind la creșterea capacității localnicelor, victime ale violenței de gen de a gestiona situațiile de risc cu care se confruntă ca urmare a efectelor pozitive ale activităților proiectului.
Obiectivele proiectului sunt:
- Înfiinţarea unui Centru local de sprijin și acțiune civică care să contribuie în mod direct la dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile din localitatea Predești, Dolj și împrejurimi de a se implica activ în combatarea violenței de gen prin acțiuni specifice ce vor fi derulate prin intermediul centrului atât pe parcursul celor 3 ani de implementare, cât și cel puțin 5 ani după finalizarea acestuia. Astfel prin intermediul clădirii, comunitatea va beneficia de un Centru local care să vină în sprijinul victimelor violenței domestice.
- Creștereagradului de conștientizare pentru 3000 de localnici cu privire la drepturile omului, promovarea tratamentului, combaterea discriminării și violenței de gen prin derularea unei campanii în acest sens. Campania va ajuta localnicele să conștientizeze drepturile lor și măsurile pe care ar trebui să le ia în caz de risc de violență. Campania va crește gradul de înțelegere și în rândul bărbaților cu privire la consecințele actelor de violență asupra femeilor. Prin intermediul chestionarelor implementate în comunitățile vizate și prin intermediul târgurilor săptămânale vom lua ajuta la această creștere.
- 65 de femei aflate în situație de risc de violență de gen sau victime ale violenței de gen, din spațiul rural vizat de proiect sunt consiliate pentru a-și schimba „situația de victimă”, în urma participării timp de 18 luni la sesiuni inovative de consiliere și îndrumare psihologică (utilizarea unor tehnici noi din psihodramă și realitatea virtuală) derulate într-un spațiu de siguranță din cadrul Centrului local de sprijin și acțiune civică. Cu ajutorul primăriilor și asistenței sociale vom veni în sprijinul celor 65 de femei.
Beneficiarii principali ai proiectului sunt femeile şi tinerele din zona vizată de proiect care devin mai conștiente de drepturile lor, urmare a campaniei de promovare a egalității de gen. De asemenea 65 de localnice, victime ale violenței de gen, vor beneficia timp de 18 luni de servicii de consiliere psihologică în vederea dobândirii unor abilități de comportament care să le ofere curajul de a denunța cazurile de violență și de a lua atitudine împotriva abuzurilor la care sunt supuse. De asemenea, acestea vor putea beneficia de consiliere prin intermediul realității virtuale care să le ajute să își redobândească curajul.
Proiect derulat de Asociația Dezvoltare și Psihoterapie prin Acțiune în parteneriat cu Moreno Instituttet cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este de a asigura inființarea în comuna Predești, jud. Dolj a unui centru local de sprijin și actiune civică, care va fi activ în sfera protejării drepturilor femeilor, a egalității de gen, contribuind în mod concret la dezvoltarea pe plan local a unui mediu ONG implicat social, și totodată va contribui la creșterea capacității localnicelor, victime ale violenței de gen, de a gestiona situațiile de risc cu care se confruntă ca urmare a efectelor pozitive ale activităților proiectului.
Despre Programul Active Citizens Fund România
Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.
#haide #ActiveCitizensFund #Romania #activecitizens #EEANorwayGrants
Leave a Reply