Bătaia nu este ruptă din rai!

 

 

 

 

 

Bătaia nu este ruptă din rai!

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă

 

 

Proiectul pune în discuție problematica violenței domestice și de asemenea metodele de prevenție și intervenție în acest sens. În cadrul proiectului, femei și tinere victime ale violenței domestice și de gen din 8 comunități vizate vor beneficia de ajutor si sprijin, acestea devenind mai conștiente de drepturile lor ca urmare a campaniei de promovare a egalității de gen. 

 


65 de victime ale violenței de gen vor beneficia de servicii de consiliere și îndrumare psihologică prin tehnici inovative de psihodramă, arte combinate și terapie prin realitate virtuală timp de 18 luni. Specialiști le vor îndruma în dezvoltarea de abilități și comportamente care să le ajute să își redobândească curajul și să ia atitudine împotriva abuzurilor la care sunt supuse.

Proiectul ”Bătaia NU vine din Rai!” va include o campanie de promovare a drepturilor femeilor și a egalității de gen, cursuri și workshopuri gratuite pe tema combaterii violenței domestice și de gen în cadrul cărora participanții vor învăța metode și tehnici specifice aplicabile în această direcție.

Tot în cadrul acestui proiect este inclusă înființarea unui Centru Local de Sprijin și Acțiune Civică în Com. Predești, Jud. Dolj, care va fi activă în sfera protejării drepturilor femeilor, a egalității de gen, contribuind în mod concret la dezvoltarea pe plan local a unui mediu ONG-ist implicat social.

Descarcă Ghidul pentru prevenirea și combaterea violenței domestice

Proiect derulat de:

Asociatia Dezvoltare si Psihoterapie prin Actiune
Norsk Moreno Institutt

Proiectul este derulat de Asociația Dezvoltare și Psihoterapie prin Acțiune în parteneriat cu Norsk Moreno Institutt și beneficiază de o finanțare de 249.969 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.