Echipa de traineri a proiectului a început livrarea sesiunilor de instruire a personalului din sistemul judiciar și de protecție socială

Echipa de traineri a proiectului a început livrarea sesiunilor de instruire a personalului din sistemul judiciar și de protecție socială

În luna iulie a anului 2022, o parte dintre trainerii Asociației Dezvoltare și Psihoterapie prin Acțiune (DePsi), Roxana Enache, Alexandru Goreci, Dacian Florea și Monica Dobre, sub îndrumarea managerului de proiect Irina Gruia au început livrarea cursului de formare în tehnici de lucru cu minori aflați în situații de risc de vulnerabilitate emoțională și traumă, durata instruirii fiind de 30 de ore pe parcursul a 9 zile, respectiv 16 ore pe parcursul a 2 zile pentru speciliștii din cadrul Baroului Dolj și Inspectoratului de Poliție Județean Dolj. Acest curs face parte din proiectul „Pas cu pas cresc demn!” și a fost creat ca urmare a organizării unui focus grup împreună cu partenerii și colaboratorii locali din cadrul proiectului, IPJ Dolj, Centrul de Detentie Minori Craiova, Baroul Dolj și Direcția Generala de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj, pentru consultații în vederea stabilirii nevoii de instruire a profesioniștilor antemenționați.

Pe parcursul celor 11 zile, 20 de avocați din carul Baroului Dolj și 30 de polițiști din cadrul IPJ Dolj au învățat de la formatori informații și tehnici de lucru legate de traumă și de modul de abordare în diverse situații de risc, scopul trainingului fiind îndeplinirea unuia dintre obiactivele proiectului, și anume, îmbunătățirea condițiilor de desfășurare a anchetelor judiciare în care sunt implicați copii, creșterea accesului la servicii de recuperare și reabilitare psihică pentru copiii cu dizabilități și îmbunătățirea competențelor profesioniștilor în ceea ce privește dialogul și interacțiunea cu minorii.

Prin intermediul cursului, cei 50 de specialiști din cadrul Barouli și secțiilor și structurilor IPJ Dolj vor beneficia și de alte sesiuni de traning, totalul orelor de instruire pentru fiecare grup fiind de 60. În luna august vor începe sesiunile de formare pentru specilaiștii din cadrul Centrului de Detenție Minori și Tineri Craiova.

În urma trainingului, câțiva dintre participanți au oferit testimoniale prin care și-au exprimat mulțumirea și aprecierea față de întreaga experiență a cursului, șase dintre ele pot fi găsite mai jos:

V: ”Le mulțumesc organizatorilor și coordonatorilor pentru că Mi-au oferit această oportunitate, pentru că oportunitățile sunt cele mai bune, indifferent de unde vin.”

A: ”Pentru mine este pentru prima oară când particip la un curs atât de fain și am participat cu plăcere. Este altceva decât tot ce am experimentat până acum și pentru asta vă mulțumesc și abia aștept să ne revedem data viitoare.”

M: ”Plec cu un sentiment de recunoștință, pentru informațiile și cunoștințele pe care eu în 15 ani de poliție nu le-am acumulat din alte formări.”

T: ”Sunt surprins cu privire la informațiile pe care le-am aflat și recunoscător.”

A: ”Abia aștept să pun în practică ceea ce am învățat și vă sunt recunoscător pentru informațiile transmise și sunt curios pentru ceea ce urmează.”

A: ”Plec încântat de informațiile aflate, mai ales că sunt la început de drum și sunt convins că mă vor ajuta în întreaga carieră.”

A: ”Am fost scos din zona de confort și pentru mine  a fost total diferit. Mi-a plăcut și abia aștept să pun în practică.”

Proiectul „Pas cu pas cresc demn!” beneficiază de un grant în valoare de 1.926.662€ oferit de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021, în cadrul Programului ”Dezvoltare locală, reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor”. Obiectivul proiectului este de a promova respectarea drepturilor copilului la nivel național.

Pentru mai multe detalii despre Granturile SEE, precum și despre Operatorul de Program accesați www.eeagrants.ro și www.frds.ro.

Material realizat cu sprijinul financiar al Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2921. Conținutul acestuia (text, fotografii, video) nu reflect opinia oficială a Operatorului de Program, a Punctului Național de Contact sau a Oficiului Mecanismului Financiar. Informațiile și opiniile exprimate reprezintă responsabilitatea excusivă a autorului.

Lucrând împreună pentru o Europă incluzivă.

@Fondul Roman de Dezvoltare Sociala – FRDS

@Dezvoltare locală, reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor

@Granturi SEE

Articol preluat de pe www.crescdemn.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.