Povestea de curaj a Mihaelei care a învins tăcerea

Povestea de curaj a Mihaelei care a învins tăcerea

Din păcate, violența domestică este o realitate tristă și răspândită în societatea noastră. Un caz real poate fi povestea Mihaele și a lui Bebe.

Mihaela și Bebe au fost căsătoriți timp de 15 ani și, la început, totul părea perfect. Cu timpul, însă, Bebe a devenit tot mai posesiv și agresiv. El începea să își manifeste gelozia și furia în moduri tot mai violente, recurgând la abuzuri verbale și fizice. Mihaela, de fapt, s-a căsătorit cu Bebe pentru că își dorea să fugă din casa părintească la fel de abuzivă precum s-a dovedit a fi și căsnicia ei. Cei doi au 3 copii, 2 băieți și o fată, de 14, 12, si 11 ani.

În timp, Mihaela a început să se retragă tot mai mult într-un cocon de frică și izolare. Ea încerca să ascundă vânătăile și cicatricile sub haine lungi și explicațiile nervoase. Cu toate acestea, secretul ei nu a putut fi păstrat mult timp. Vecinii au auzit zgomotele și au observat vânătăile pe care Mihaelaa le purta deseori. Unul dintre ei a avut curajul să sune la poliție. Într-o noapte, când abuzul lui Bebe a escaladat și Mihaela era în pericol de a fi rănită grav, poliția a intervenit și l-a arestat pe Bebe.

Mihaela a fost dusă la spital pentru îngrijiri medicale și ulterior a primit sprijin și consiliere de la specialiștii din cadrul proiectului „Bătaia nu este ruptă din rai!”. Ea a avut curajul să depună o plângere împotriva lui Bebe și a obținut un ordin de restricție împotriva lui.

Chiar dacă drumul către recuperare a fost lung și dificil, Mihaela a avut sprijinul comunității și a început să-și reconstruiască viața. Ea a găsit un loc de muncă și a învățat să își aprecieze propria valoare și independență.

În cele din urmă, Mihaela a reușit să își refacă viața fără Bebe. Ea a devenit un exemplu de reziliență și curaj pentru alți supraviețuitori de violență domestică și a învățat că este întotdeauna posibil să găsești lumina în mijlocul întunericului.

 

Proiect derulat de Asociația Dezvoltare și Psihoterapie prin Acțiune în parteneriat cu Norsk Moreno Institutt cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

 

Bătaia nu este ruptă din rai!

https://depsi.ro/bataia-nu-este-rupta-din-rai/

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.