Georgiana este o fată simplă de la țară care dintotdeauna și-a dorit să își depășească condiția și să ajungă bine, mai bine decât restul familiei ei. A plecat de acasă la oraș, unde a studiat din greu ca să devină învățătoare.
Ajunsă în oraș, s-a îndrăgostit de un băiat ce părea exact ce avea ea nevoie, cu care mai târziu și-a întemeiat o familie. Au împreună 2 copii frumoși, un băiețel de 4 ani și o fetiță de 1 an.
Cu câteva luni înainte să nască fetița, soțul ei a început să se comporte ciudat. A devenit distant, neînțelegător, a început să o învinovățească pentru toate eșecurile lui și refuza orice formă de comunicare eficientă. De fapt, toate aceste schimbări nu au fost bruște, însă atunci s-au intensificat. Inițial, ea nu a dat prea multă importanță acestor schimbări, a încercat să le găsească explicații și scuze, însă curând a început să aibă dureri de cap constante, pe care le-a pus pe seama oboselii și sarcinii. A mers la medici, la controale, și-a făcut analize și investigații și nimic nu părea să fie în neregulă, acesta fiind momentul în care ea și-a dat seama că durerile de cap vin sunt de fapt durerile din suflet.
În perioada în care a stat departe de casă, acele zile de spitalizare pentru naștere, Georgiana a simțit cel mai mult nevoie de susținerea soțului. În schimb a primit doar umilire, jigniri și dispreț. A decis că nu mai poate să reziste și că nu vrea ca ai ei copii să crească în acest mediu. A fost un moment de cotitură în care și-a dat seama că are nevoie de ajutor și îndrumare și așa a ajuns la noi, la Asociația Dezvoltare și Psihoterapie prin Acțiune. A primit din partea noastră consiliere, susținere și soluții practice ca ea să își descopere forța interioară și resursele pentru a putea lua decizii sănătoase pentru ea și familia ei.
Între timp Georgiana a divorțat, a învățat cum să fie în contact cu ea însăși, să pună limite și să ceară ce are nevoie de la oamenii din jur, dar mai ales de la fostul soț, iar cei doi, deși nu mai formează un cuplu, sunt în continuare PĂRINȚI ai celor 2 copii.
Noi ne dorim să sprijinim cât mai multe femei să găsească putere, resurse și să-și cunoască drepturile că să poată ieși din situațiile de abuz și violență în familie, iar pentru asta am construit Centrul local de sprijin și acțiune civică din Valea Merilor, Predești. Aici se desfășoară sesiuni de consiliere psihologică, psihoterapie și sesiuni de expunere la realitate virtuală, acestea fiind dedicate victimelor violenței domestice, familiilor acestora, precum și abuzatorilor, dacă aceștia își doresc să beneficieze de astfel de servicii.
Proiect derulat de Asociația Dezvoltare și Psihoterapie prin Acțiune în parteneriat cu Norsk Moreno Institutt cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.
Bătaia nu este ruptă din rai!
https://depsi.ro/bataia-nu-este-rupta-din-rai/
Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă.
Leave a Reply