Conferința – Cum să intri sănătos în relația de cuplu

Conferința – Cum să intri sănătos în relația de cuplu

Asociația Dezvoltare și Psihoterapie prin Acțiune are plăcerea de a vă invita să participați la Conferința „Cum să intri sănătos în relația de cuplu”, miercuri 27 aprilie 2022, ora 12.00 – 14.00. Conferința se va desfășura online, pe platforma Zoom. Pentru înscriere accesați linkul https://forms.gle/KjTq3RMxgSsobe2w9.
 
Conferința se desfășoară în cadrul proiectului ”Bătaia nu este ruptă din Rai!”, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. În cadrul proiectului, femei și tinere victime ale violenței domestice și de gen din 8 comunități rurale din județul Dolj vor beneficia de ajutor și sprijin, acestea devenind mai conștiente de drepturile lor ca urmare a campaniei de promovare a egalității de gen. Dintre acestea, 65 vor beneficia de servicii de consiliere și îndrumare psihologică prin tehnici inovative de psihodramă, arte combinate și terapie prin realitate virtuală timp de 18 luni.
 
Conferința se adresează tuturor persoanelor interesate de învățare, persoane care doresc să afle mai multe despre intrarea în cadrul unei relații de cuplu sănătoasă.
 
Participanții vor învăța :
– Importanța relațiilor de cuplu sănătoase;
– Reguli de comunicare relațională ecologică (Metoda ESPEREⓇ);
– Empatie sănătoasă vs. empatie toxică;
– Comunicarea despre sine și nu despre celălalt;
– Contractarea și recontractarea unei relații de cuplu – setarea așteptărilor, temerilor, limitelor personale în legătură cu relația de cuplu;
– Exerciții practice.
 
Evenimentul face parte din proiectul „Bătaia nu este ruptă din Rai!”, având ca scop oferirea de conținuturi psihologice și relaționale educative legate de susținerea victimelor violenței domestice din județul Dolj.
 
Proiect derulat de Asociația Dezvoltare și Psihoterapie prin Acțiune în parteneriat cu Norsk Moreno Institutt cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este de a asigura inființarea în comuna Predești, jud. Dolj a unui Centru local de sprijin și actiune civică, care va fi activ în sfera protejării drepturilor femeilor, a egalității de gen, contribuind în mod concret la dezvoltarea pe plan local a unui mediu ONG implicat social, și totodată va contribui la creșterea capacității localnicelor, victime ale violenței de gen, de a gestiona situațiile de risc cu care se confruntă ca urmare a efectelor pozitive ale activităților proiectului.
 
Despre Programul Active Citizens Fund România
 
Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia.  Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.