Grup de Suport pentru Femei

Grup de Suport pentru Femei

Asociația Dezvoltare și Psihoterapie prin Acțiune pornește înscrierile pentru Grupul de Suport pentru Femei cu participare gratuită, ce va începe din luna februarie.

Ce presupune un grup de suport?

În grupul de suport, oameni cu experiențe și dificultăți similare se intâlnesc regulat și abordează, sub îndrumarea unui psihoterapeut, subiecte de interes comun pentru membrii grupului, subiecte din viața lor de zi cu zi.

Scopul grupului de suport ca metodă terapeutică este acela de a ajuta persoanele care trec prin același tip de experiențe să le pună în comun. În acest fel ei nu se mai simt atât de singuri, iar greutătile prin care trec nu mai par atât de apăsătoare, suferința este ameliorată și pot vedea situațiile prin care trec din mai multe perspective.

Activitatea grupului de suport se desfasoară într-un cadru securizat si securizant, confidențialitatea, acceptarea, respectul reciproc și lipsa judecăților de valoare fiind regulile de căpătâi pe care se bazează acesta. Grupul va avea 10 întâlniri a câte 2 ore ce se vor desfășura de 2 ori pe lună.

Cum mă înscriu?

Înscrierea se face accesând linkul de mai jos și completând formularul.

https://forms.gle/QH43CDWiu83U5CbT9

Locuri disponibile: 15

Participarea se va face în urma unei selecții în limita locurilor disponibile pe baza unui interviu pe care îl vom anunța ulterior.

Odată stabilit grupul, membrii vor avea obligația să completeze 2 chestionare de evaluare, unul înainte de începerea primei sesiuni de grup și unul după finalizarea ultimei sesiuni de grup.

Când incepem?

Intâlnirile vor începe din luna februarie, iar detaliile legate de program vor fi discutate la prima sesiune de grup.

Cine va îndruma grupul de suport?

Îndrumatorul și supervizorul grupului de suport va fi Roxana Nițuică, psiholog si psihoterapeut cu formare în psihodramă, modelul spiralei terapeutice, terapie în realitatea virtuală și terapie prin muzică, lucrător prin arte combinate și facilitator non-formal, având o experiență de peste 7 ani în lucrul cu grupurile. Toate întrebările legate de grup pot fi adresate Roxanei la numărul: 0770863879

Grupul de Suport pentru Femei face parte din proiectul “Bătaia nu este ruptă din Rai!”

Proiect derulat de Asociația Dezvoltare și Psihoterapie prin Acțiune în parteneriat cu Norsk Moreno Institutt cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este de a asigura inființarea în comuna Predești, jud. Dolj a unui Centru local de sprijin și actiune civică, care va fi activ în sfera protejării drepturilor femeilor, a egalității de gen, contribuind în mod concret la dezvoltarea pe plan local a unui mediu ONG implicat social, și totodată va contribui la creșterea capacității localnicelor, victime ale violenței de gen, de a gestiona situațiile de risc cu care se confruntă ca urmare a efectelor pozitive ale activităților proiectului.

#haide #ActiveCitizensFund #Romania #activecitizens #EEANorwayGrants

Photo: Becca Tapert pe http://unspalsh.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.