“Pas cu pas cresc demn!” – Proiect dedicat copiilor cu oportunități reduse

“Pas cu pas cresc demn!” – Proiect dedicat copiilor cu oportunități reduse

Asociația Dezvoltare și Psihoterapie prin Acțiune împreună cu partenerul său Moreno Huset AS din Norvegia are placerea de a vă invita la Conferința de lansare a proiectului ”Pas cu pas cresc demn!”, ce va avea loc pe data de 23 februarie 2022, ora 11:00 pe Zoom (linkul de acces va fi oferit celor interesați).

Obiectivele proiectului vizează promovarea respectării drepturilor copilului la nivel național, îmbunătățirea condițiilor de desfășurare a anchetelor judiciare în care sunt implicați copii, creșterea accesului la servicii de recuperare și reabilitare psihică pentru copiii cu dizabilități, îmbunătățirea competențelor profesioniștilor în ceea ce privește dialogul și interacțiunea cu minorii.

Grupul țintă final este reprezentat de 1.207 copii, în special copii din mediul rural, care sunt victime ale violenței domestice și ai abuzurilor, copii cu dizabilități care sunt lipsiți de un tratament afectuos și protector, copii care vin în contact cu instituțiile publice în anchete judiciare, copii care vor depăși traumele și își vor cunoaște drepturile. Un număr de 70 profesioniști din rândul partenerilor și colaboratorilor, respectiv Inspectoratul Județean de Poliție Dolj, Centrul de Detenție Minori Craiova, Baroul Dolj, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj va beneficia de instruire în domeniul protecției drepturilor copiilor și va sprijini proiectul.

Activitățile proiectului includ:

– achiziția unui teren;

– construirea unei clădiri pe terenul achiziționat și înființarea unui centru comunitar care va oferi servicii beneficiarilor (ex., sesiuni de terapie și consiliere psihologică etc.);

– amenajarea unei grădini terapeutice;

– amenajarea a două spații destinate minorilor în cadrul a două instituții publice din Craiova;

– instruirea celor 70 de profesioniști din instituțiile publice din sistemul național de protecție a copilului;

– organizarea unei caravane mobile pentru promovarea respectării drepturilor copilului la nivel național,

– activități bilaterale derulate în colaborare cu partenerul din Norvegia în domeniul protecției copiluluiș

– un concurs de sloganuri ce va fi adresat copiilor vulnerabili ai cărui câștigători vor devein ambasadori ai demnității și vor călători într-o caravană mobilă de promovare a drepturilor copilului ce îi va duce în jurul țării;

Proiectul beneficiază de un grant în valoare de 1.926.662€ oferit de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE, în cadrul Programului ”Dezvoltare locală, reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor”. Obiectivul proiectului este de a promova respectarea drepturilor copilului la nivel national.

Pentru mai multe detalii despre Granturile SEE, precum și despre Operatorul de Program accesați www.eeagrants.ro și www.frds.ro.

Lucrând împreună pentru o Europă incluzivă.

Material realizat cu sprijinul financiar al Granturilor SEE. Conținutul acestuia (text, fotografii, video) nu reflect opinia oficială a Operatorului de Program, a Punctului Național de Contact sau a Oficiului Mecanismului Financiar. Informațiile și opiniile exprimate reprezintă responsabilitatea excusivă a autorului.

@Fondul Roman de Dezvoltare Sociala – FRDS

@Dezvoltare locală, reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor

@Granturi SEE & Norvegiene

Articol preluat de pe www.crescdemn.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.