Speranța Mariei a renăscut

Speranța Mariei a renăscut

Maria trăia într-o casă modestă, alături de soțul ei, Emil. În ciuda aparențelor liniștite din afară, în sufletul Mariei se petrecea o furtună continuă de frică și durere. Emil era un bărbat cu o personalitate imprevizibilă, care își descărca furia asupra Mariei sub formă de abuz verbal și fizic.

Maria încerca să ascundă acest aspect întunecat al vieții ei, sperând mereu că lucrurile vor deveni mai bune. Dar fiecare zi aducea cu sine o nouă criză, iar suferința ei devenea tot mai greu de suportat. Încercările Mariei de a găsi ajutor erau întâmpinate cu indiferență sau cu sfaturi lipsite de sens din partea celor din jur.

Într-o zi, în timp ce Emil era plecat la muncă, Maria a avut curajul să contacteze specialiștii din cadrul Asocției Dezvcoltare și Psihoterapie prin Acțiune pentru că a auzit de proiectul nostru „Bătaia nu este ruptă din rai!” ce sprijină victimele violenței domestice. A găsit sprijin și înțelegere, iar echipa de specialiști i-a oferit un plan de siguranță și resurse pentru a scăpa din relația toxică.

Cu sprijin, Maria a reușit să plece în siguranță și să se refugieze la familia ei de origine care locuiește în alt județ. Acolo, ea a găsit nu doar un acoperiș deasupra capului, ci și confortul de „acasă” și, deși Emil a mai încercat să o contacteze, Maria a reușit să îl țină departe.

În timp ce își reconstruia viața, Maria a beneficiat de consiliere psihologică și psihoterapie din partea noastră. În cele din urmă, a obținut un ordin de protecție împotriva lui Emil și a început să-și recâștige independența și încrederea în sine.

Într-o zi, în timp ce se plimba prin parc, Maria s-a întâlnit cu un bărbat blând și înțelegător, care a devenit prietenul ei apropiat. Împreună, au construit o relație bazată pe respect reciproc și iubire adevărată.

Astfel, Maria a reușit să transforme întunericul suferinței în lumina speranței și a redescoperit bucuria unei vieți fericite și împlinite alături de cineva care o iubește cu adevărat. Prin curajul și reziliența ei, Maria a demonstrat că întotdeauna există o cale către fericire și siguranță, chiar și în cele mai întunecate momente.

Proiect derulat de Asociația Dezvoltare și Psihoterapie prin Acțiune în parteneriat cu Norsk Moreno Institutt cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Bătaia nu este ruptă din rai!

https://depsi.ro/bataia-nu-este-rupta-din-rai/

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.